Stedet

Stedet og husene

Revierhavnens Baatforening ligger på Hovedøya rett utenfor Vippetangen, Akershus Festning og Rådhuset i Oslo. Foreningen har i underkant av 300 medlemmer, og Revierhavnen Kro som har egen gjestebrygge.

Bygningsmassens historikk går tilbake til foreningens oppstart i 1853. ”Båthuset” er i dag inkludert i Oslo By’s Vels skiltprogram http://oslobyesvel.no/. Se for øvrig artikler om de ulike bygningene lengre nede på siden.

Det er både fordeler og ulemper ved å ha båtplass på en øy. Foreningens medlemmer tar ferga fra Rådhuskaia med vanens selvfølgelighet, mens de landfaste foreningene ofte har parkeringsplass rett ved båten sin. Når vi kommer ut til ”øya”, siger roen over oss og smilet sitter lettere når vi møter en eller flere båtnaboer. Med Kroa, benker, bord og faste grillplasser på området i et hyggelig miljø, er det ikke alltid dagens båttur blir så lang som planlagt...

Revierhavnens Baatforening er Norges eldste båtforening og den største foreningen på Hovedøya. Som naboer har vi Arbeidernes Båtforening, Jernbanens Båtforening og Akerselva Båtforening. Deres medlemmer har tilgang til Revierhavnen Kro.

 

 

 

Bygninger

Følgende bygninger på foreningens område har sin egen historikk:

   
Bensinstasjonen
   
Båthuset
   
Kontoret
   
Masteskuret
   
Restautanten
   
Smia
   
Snekkerskuret