Slik fortøyer du båten din!

Det er viktig at alle medlemmer fortøyer båten etter god maritim skikk. Det betyr blant annet at fortøyningen skal tåle båtens vekt.

Her kommer noen regler:

  • Fortøyningene skal dimensjoneres etter båtens tyngde og etter verst tenkelige vær. Det anbefales som et minimum å benytte 14 mm tau opp til 24 fot og 16-20 mm for større båter.
  • Alle båter over 28 fot eller 3 tonn skal sikres med spring på begge sider for å minske belastning på både båt og bryggeanlegg
  • Det skal benyttes gummi rykkdempere (fjærer aksepteres ikke) og innspleisede godkjente kauser
  • Fortøyningene skal sikres mot skamfiling
  • Ikke fortøy båten for ”tight” da den skal ha noe å gå på i fortøyningene
  • Alle båter skal ha fendere av riktig størrelse for å beskytte egen og andres båt. For båter som ligger på enden av bryggen kan det også være riktig å benytte kulefender mot nabobåt pga sjø fra passerende båter.
  • Baugen skal ikke stikke inn over landgangen/brygga.

 

 

Kontakt oss

 

 
59°89′N
10°73′E

Hovedøya, Oslo
23300770
styret@revierhavnen.no

Fasiliteter

Velkommen til Revierhavnens Baatforening

Revierhavnens Baatforening ligger på Hovedøya og er landets eldste båtforening. Vi har litt over 300 båtplasser og er også en friluftsorganisasjon.

Under tittelen «Om Revierhavnen», på toppen av denne siden, finner du nyttig informasjon om livet i havna, vedtekter, rettigheter og plikter, samt hvordan søke om medlemsselskap.

Under «Min side», også i toppmenyen, kan du endre informasjon om deg selv og båten din. Du kan registrere det meste om deg og ditt medlemskap, så som hvor du vil ha båten din om vinteren og hvor mye strøm du har brukt sist sesong. Du kan søke om ny båtplass, og melde deg på dugnad og nattevakt. Også du som står på venteliste kan logge deg inn på min side og oppdatere informasjon om deg selv.